Yoga als jouw spiegel?

Vandaag, 21 juni de internationale dag van de yoga. Tien jaar geleden ging ik met een vriendin mee naar de Transformatieve yogales van Ganga Hoogendoorn. Dat vergeet ik nooit. Meteen op de mat, voelde ik: ‘Ja dit klopt’.

Ik voelde de tintelingen van energie in mijn eigen lichaam. Ik werd me meer bewust van wat er in mijn eigen lichaam gebeurt. En ontdekte dat elke beweging die ik maak een ander effect heeft op mijn lichaam.

Ontspanning, helderheid en focus
Dat geldt ook voor mijn ademhaling. Elke beweging die ik maak, maakt dat mijn ademhaling op een andere plek voelbaar is. Ik leerde hoe ik dit in het dagelijks leven kan gebruiken. Want yoga is een prachtige spiegel: wat ik doe in yoga, doe ik ook in mijn dagelijks leven. Als ik teveel op ga in iets dan gaat mijn ademhaling omhoog en zet ik me als het ware vast. Blijf ik bewust van mijn lichaam en mijn ademhaling dan kan ik weer ontspannen en ben ik helderder en meer gefocust.

Het vergroten van vitaliteit
Ik leerde hoe ik de energie in mijn lichaam kan activeren en vergroten, waardoor ik me vitaler voel. Hoe ik door de juiste combinatie van in- en ontspanning ervoor zorg dat ik het teveel aan stresshormonen weer ontlaad. Wat ook bijdraagt aan een vitaal en gezond lichaam.

Stilte en Ruimte
Ook ontdekte ik hoeveel onrust er vaak in mij was en is en hoe ik de stilte, de rust en de ruimte weer in mijzelf kan voelen. Stilte, rust en ruimte is broodnodig voor creativiteit en focus.

Eerlijkheid
Dit zijn slechts een paar dingen die de yoga mij heeft gebracht. Natuurlijk is het niet zo dat alles nu als vanzelf gaat. Maar yoga heeft me geleerd hoe ik deze kwaliteiten elke keer opnieuw in mij kan oproepen en voelen.

Is dat niet wat jij als ondernemend en nieuwsgierig mens ook graag wilt?

Wat de wijsheid van jouw lichaam vertelt
Ben jij benieuwd wat de wijsheid van jouw lichaam vertelt en hoe het je laat ontdekken wat het leven is dat jij het liefste wil? In de maand Juli ben ik beschikbaar voor nieuwe individuele coachtrajecten. Ook als je een specifieke coachvraag hebt waarbij je wilt luisteren naar wat jou lichaam vertelt.
Een eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Een bericht sturen? 

Ik wens je een hele mooie zomer,

 

Esther

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *