Voel jij wat je wilt als ondernemer of praat je er alleen over?

Praten of voelen?
Er is een groot verschil tussen praten en voelen. Mensen die bij mij komen, doen dat vaak omdat ze moe zijn van praten. Geen zin hebben om alleen hun ratio te gebruiken. Dat doen ze al de hele dag. Ze weten ergens dat hun lichaam vol zit met wijsheid die niet aangeboord wordt.

Wat leeft er in jou?
Dat is ook de reden dat ik werk met yoga-oefeningen. Niet alleen om te ontspannen en je lichaam te gebruiken, maar juist ook om stil te staan bij wat er in je gebeurt.

Hoe gedachten je leven bepalen
Zo legde ik laatst Helen, een HR manager met een drukke en verantwoordelijke baan, uit hoe gedachten haar leven voor een groot deel bepalen. Onze gedachten zijn voor circa 95% onbewust en bepalen hoe we naar ons leven kijken, hoe we het ervaren en daarmee ook de acties die we in ons dagelijks leven doen.

In de yoga sessie stond ze telkens opnieuw stil bij welke gedachten er naar boven kwamen. Zoals: “dat kan ik toch niet én mijn borsten zijn te groot waardoor ik de oefening vast niet kan”. Toen ze dit vertelde, lachte ze. We stonden stil bij waarom ze hierom moest lachen. Eigenlijk zit er verdriet, ontdekte ze. Op deze manier ondermijnt ze haar lichaam en voelt niet wat er écht in haar is. Dit inzicht helpt haar bij het stap voor stap ontdekken waarom ze regelmatig zo’n moeite heeft om haar diepe verlangens te voelen en te uiten.

Privé maar zeker ook zakelijk
Nu ze zich hiervan bewust is, en steeds meer voelt wat ze graag wil en nodig heeft, komt van binnenuit de motivatie om zichzelf en de behoefte van haar lichaam serieus te nemen. Dit in plaats van een rationeel besluit wat na enige tijd al weer vergeten is.
Ze maakt nu meer tijd vrij in haar agenda om dingen uit te werken. Ze voelt en neemt meer ruimte om in contact met collega’s en medewerkers aanwezig te zijn. Ze merkt dat er meer rust ontstaat in de organisatie en dat alles in haar werk een stuk soepeler loopt.

Patronen
Allemaal hebben we een palet aan gedachten en emoties die ons van alles vertellen. Ook hebben we patronen ontwikkeld die maken dat we niet voelen en voorbij gaan aan wat er echt in ons is. Door deze patronen te gaan herkennen, te voelen wat er echt is én hiernaar te gaan luisteren ontdekken we hoe we het leven kunnen creëren dat we écht graag willen.

Ik ben heel benieuwd wat de de wijsheid van jouw lichaam vertelt?
Wil je het delen? Van elkaar kunnen we  namelijk leren. Dat kan op Facebook en hieronder aan de pagina.

Ik neem jou graag mee op een reis naar jezelf en het leven dat je het liefste wil. Want uiteindelijk wil jij toch het beste voor jezelf, als mens en als ondernemer? Meer ervaren? Geef je op voor de gratis videotraining “Luister naar je Lichaam”.

Geniet van de wijsheid van jouw lichaam,

Esther

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *