Heeft jouw vakantie ook magisch gewerkt?

Tijdens de vakantie heb ik onder meer meegeholpen in een Holistisch Centrum in de Pelion, een streek op het vaste land in Griekenland.
Hier ontmoette ik Kate, een 44 jarige vrouw en moeder van de 11 jarige Jane. Kate werkt als verpleegkundige in een ziekenhuis. Haar dagelijks leven beschrijft ze aan mij als: “Een ratrace, altijd ben ik bezig en onderweg. Ik neem nooit echt tijd voor mezelf of om samen te zijn met mijn partner of met mijn dochter”.

Echt contact
“Mijn vakantie hier eerst als deelneemster aan de familie zomerweek en als gast hier, leert mij wat het is om echt contact te hebben met mijn dochter. Om een spelletje met haar te spelen of met haar te praten en naar haar te luisteren. In mijn dagelijks leven maak ik daar nooit tijd voor”.

Ontroerend
Wat mij het meest ontroerde was dat Kate tijdens de deelronde aan het einde van haar verblijf vertelt: “Straks thuis in Engeland wil ik mijn leven veranderen. Ik ga tijd maken voor Jane, want ik wil écht contact met haar”. Jane glundert en knikt instemmend.

Afstand nemen
Af en toe uit je dagelijkse routine stappen en weg gaan op vakantie kan je de afstand geven die je nodig hebt om helder te krijgen wat je wilt en te voelen wat écht belangrijk voor je is. Voor Kate en Jane werkte deze vakantie samen magisch.

Ik ben benieuwd of jij ook zo’n inzicht hebt gekregen tijdens deze vakantie? Fijn als je jouw ervaring of inzicht wilt delen.

Kan het? Een vakantiegevoel hebben in je dagelijks leven?
Wil jij het gevoel van ontspannen en genieten meer in je dagelijks leven integreren? Of ken je iemand die dat graag wil? Op 5 oktober 2016 start het nieuwe 11 weken programma Jouw Lichaam als Gids naar Rust | Ontspannen | Focus | Genieten.

Tot slot nog een tip voor meer vakantie op het werk
Uit het boek: “Relax, 100 manieren om te ontspannen van Sarah de Vos”.
Houd je kersverse vakantiegevoel vast:
Gun jezelf nog een beetje vakantie op het werk. Trakteer je collega’s op een cocktail (fruit), zet een bakje met zand onder je bureau en friemel er met je tenen in. Ga lekker zwemmen in de pauze (of bij gebrek aan een zwembad in de buurt: lunchen bij een fontein). Of laat je inspireren door je eigen vakantie.

Geniet

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *