Roei jij met de stroom mee of tegen de stroom in?

Heb jij dat ook? Een lichaamsdeel dat jou signalen geeft? Zoals pijn in je schouders, een knie die niet altijd meewerkt of spanning in je buik?

Ervaar jij dat als ongemakkelijk en wil je het liever weg hebben? Heel herkenbaar hoor.

Vandaag deel ik met je hoe je meer uit jezelf haalt, door te luisteren naar de signalen van je lichaam en met de stroom mee te roeien.

Liefdevolle boodschappen
Bij mij zijn het op dit moment mijn longen die me iets vertellen. Als kind had ik astma en de laatste jaren komen de klachten vaker terug. Afgelopen half jaar nodigde mijn longen me uit écht te gaan luisteren. En ik kom er achter hoe liefdevol de boodschappen zijn die ze mij geven.

Alles wordt zwaar
Zo heb ik ontdekt dat mijn ademhaling reageert op elke impuls in mij en om mij heen. Iets heel kleins als een sms kan er al voor zorgen dat mijn ademhaling omhoog gaat. En door de overgevoeligheid van mijn longen, haal ik minder goed adem. De rest van mijn lichaam en mijn organen krijgen minder zuurstof. Er ontstaat spanning in mijn lichaam en alles wat ik doe wordt zwaar.

Verbinden
Om echt te luisteren naar wat ze me vertellen, heb ik besloten op dit moment af te zien van gebruik van medicijnen. Want als ik deze gebruik kan ik de signalen niet goed herkennen.

Als ik me verbind met mijn longen:

Me niet verzet tegen de pijn en het ongemak dat ik daarvan voel, maar het er laat zijn;
Luister naar wat ze nodig hebben en mezelf dit geef;
Loslaat wat ik vind dat zou ‘moeten’;
Dan voel ik me beter en haal ik meer uit mezelf.

Ontspannen en genieten
Zo merk ik dat als ik te hard loop of te veel wil, dat mijn ademhaling weer meer omhoog gaat en ik een benauwd gevoel krijg. Alles wordt zwaarder en gaat moeilijker. Breng ik dan mijn aandacht naar mijn longen, richt ik me op mijn ademhaling en ontspan ik, dan ineens gaat alles makkelijker. Ik roei met de stroom mee in plaats van tegen de stroom in.

Gelukkiger
Zo helpen mijn longen mij om vanuit ontspanning en genieten te leven en werken. En ik merk aan mezelf hoeveel lekkerder en gelukkiger ik me dan voel. En dat wens ik jou ook. Daarom nodig ik je graag uit: ‘Sta eens stil bij de signalen van je lichaam’.

 

Wil jij ook meer leren over hoe jouw lichaam je aanwijzingen geeft, Hoe je het beste uit jezelf kan halen?

Op 22 april 2015 start ik weer met het verder uitgebreide 11 weken durende programma “Haal liefdevol en vitaal het beste uit jezelf in werk & privé”

Wil jij?:
– Meer energie en je vitaler voelen
– Weten wat de signalen van je lichaam je vertellen
– Weten wat belangrijk voor je is én heldere keuzes maken voor jezelf
– Vanuit eigen kracht die dingen in je leven doen die jou blij maken

Neem dan contact op met Esther of bel me op 06 138 52 228. In een gesprek onderzoeken we je behoefte en kijken we of het programma aansluit bij waar jij naar verlangt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *