‘Minder stress? Wat is jouw brok in je keel?’

“Ja, maar vertelt je lichaam dan écht wat tegen je?”
Gisteren kreeg ik de vraag: “Ja maar vertelt je lichaam dan echt wat tegen je?”

Een brok in mijn keel
Een deelneemster uit mijn 11 weken programma komt er achter dat ze de hele werkweek met een brok in haar keel rondloopt. Voordat ze aan het programma begint, was ze zich hiervan niet zo bewust. Maar nu voelt ze die brok steeds vaker.

De boodschap
We staan stil bij welke boodschap haar keel geeft. Het is haar meteen duidelijk dat ze haar emoties en gevoelens vaak niet uit. Deze vragen er nu om, om uitgesproken te worden. Iets wat ze meteen oefent in contact met een goede vriend. Wanneer ze dat doet, voelt het rustig en is ze trots op zichzelf.

Ontladen
Ons lichaam maakt bij alles wat wij als een crisis ervaren (een moeilijk gesprek, te laat komen voor een afspraak, een ziek kind, etc) stress hormonen aan. In de oertijd zorgde deze hormonen ervoor dat we konden vechten, vluchten of bevriezen. Praktisch, wanneer er een beer staat voor onze grot. Het geeft ons de fysieke kracht om te overleven. Door te vechten of te vluchten ontlaad je deze stress hormonen uit je lijf.

Emotionele stress
Nu ervaren we vaak emotionele stress. Deze stress ontladen we niet. Waardoor de stress hormonen in ons lichaam blijven. Blijven deze te lang in je lichaam, dan raakt je immuunsysteem van slag en krijg je allerlei vaak “vage” klachten. Je lichaam geeft je daarmee signalen af. Luister je er naar én doe je er iets mee. Dan merk je vaak dat je klachten ineens weg zijn.

Deze week kwam ik deze quote tegen: “Stress is niets anders dan structureel weerstand bieden aan het huidige moment en je eigen signalen negeren”

Waar vecht jij tegen?
Mijn vraag aan jou is: waar ben jij tegen aan het vechten én wat is jouw brok in je keel?

Ik hoop dat je het antwoord vind op deze vraag. Het maakt namelijk dat je ontspannen en vitaal door het leven gaat.

Kun je een spiegel gebruiken bij het ontdekken welk signaal in jouw lichaam je iets vertelt. Neem dan contact op voor het maken van een Gratis Skype gesprek “Een Zee van Ruimte”. Reageer op deze nieuwsbrief of bel me op 06 138 52 228.

Heb jij vriendinnen die rondlopen met vage klachten? Gebruik dan onderstaande knoppen om dit bericht te delen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *