Geluksgevoel als medicijn tegen stress

Geluksgevoel als beste medicijn tegen stress

Onlangs las ik een artikel in het NRC het artikel van Willem van Rhenen met als titel: ‘We werken niet te veel we laden veel te weinig op’. Meer geluksgevoel is wat we nodig hebben.

Wat laadt jou op?

Hij vertelt in dit artikel over zijn bevindingen als arbo arts. We ervaren niet teveel stress door te veel of te hard te werken,. Maar juist omdat we niet genoeg tijd besteden aan de dingen die ons écht opladen en energie geven. Die dingen die ons opladen zijn die dingen die ons structureel een geluksgevoel geven.  En wanneer je veel en vaak dingen doet die jou gelukkig maken, dan laad je op. Krijg je energie.

Wat geeft jou een geluksgevoel?

Dat is waarom ik je ook elke keer weer uitnodig om de signalen van jouw lichaam serieus te nemen. Jouw lichaam geeft namelijk heel precies aan wat je leuk vindt. Waar je blij van wordt, waar jouw energie van gaat stromen, waar je echt een geluksgevoel van krijgt. Wanneer je veel stress voelt of je niet erg helder voelt in je hoofd, kan het lastig zijn om de signalen van jouw lichaam op te merken.

Ontspannen en uitdijen

Een hele simpele oefening kan hierbij al helpen. Ga even rustig zitten, adem een paar keer diep in- en uit. Voel bij elke uitademing dat je steeds iets meer aankomt in je lichaam en in het moment. Wil je weten of iets jou energie geeft, stel je dan voor dat je dit doet en voel in je lichaam of het zich ontspant. Of je als het ware een uitdijing (geluksgevoel) van jouw lichaam en jouw systeem ervaart of juist een beklemmend gevoel. Voor de volledigheid: uitdijen is een Ja van je lichaam en verkramping betekent Nee.
En voilà, zo simpel is het dus.
Deze oefening kan je ook heel goed gebruiken om te voelen wat jij graag in dit nieuwe jaar wilt doen.

Negeren van de signalen

Dan natuurlijk de volgende stap. Neem je het signaal van jouw lichaam serieus of denk je om een of andere reden dat je het toch anders moet doen?
Ervoor kiezen de signalen te negeren en daarmee jouw gevoel van geluk, is een signaal dat er nog belemmerende overtuigingen zitten dat jij niet kan of mag doen wat goed is voor jou. In de blog ‘Wat houdt jou tegen, jezelf het beste te gunnen’, kan je hier iets meer over lezen.

Eigen inspiratie en gevoel van geluk

Voor 2019 ligt mijn focus ook steeds weer op het doen van de dingen waar ik een geluksgevoel van krijg. En ik ben super blij en enthousiast dat ik vanaf 8 juni 2019 een week lang een YogaCruise van Stress naar Vrijheid geef in West-Turkije. Tijdens deze YogaCruise, varen we op een mooi houten zeiljacht met een ervaren crew. Zij zeilen ons naar prachtige plekjes en zorgen voor heerlijk eten. Verder kan je twee keer per dag de yogalessen van mij volgen. In deze lessen laat ik jou ontdekken wat de signalen van jouw lichaam je vertellen en hoe je jouw lichaam – ook in je dagelijks leven – precies kunt geven wat het nodig heeft. Zodat je niet alleen tijdens de yogacruise opgeladen, gelukkig en ontspannen bent, maar altijd weer terug kunt keren naar dit gevoel.
Je komt sterker, krachtiger, lichter en zelfverzekerder thuis.

Cadeautje

Voor meer informatie en prijzen, klik hier.
Wanneer je je opgeeft en aangeeft dat je via mij komt (Esther Janssen), dan je ontvangt 50 euro korting en t/m 31 januari ook nog eens 100 euro vroegboekkorting. Deze extra korting geldt alleen voor mensen die boeken en mijn naam noemen.

Je kunt bovenstaande oefening natuurlijk heel goed doen om te ontdekken of deze YogaCruise iets voor jou is. Maar heb je vragen, dan kan je me altijd emailen of bellen (06 138 52 228).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *