Hoe jouw sensualiteit je helpt zakelijk en prive te groeien

Als ambitieuze vrouw met een gezin en/of een druk sociaal leven vind je het vast lastig tijd te maken voor iets nieuws in je overvolle dag.

Sensualiteit toe laten om meer te ontspannen en genieten? Wat heeft dat nu voor zin als je to-do lijst alleen maar groter wordt?

Wat heb jij nodig voor het leveren van een topprestatie?
Topsporters hebben het al lang ontdekt. Na zware inspanning komt ontspanning. Ontspanning om te herstellen, zodat je daarna weer een nieuwe topprestatie kunt leveren.
En is dat niet wat jij dagelijks doet? Het leveren van een topprestatie? Juist door al die ballen in de lucht te houden.

Voor het leveren van een topprestatie heb je je lichaam hard nodig. En daarmee is er de noodzaak om goed voor je lichaam te zorgen.

Wat is sensualiteit?
Eën van de definities van sensualiteit is: De pure dierlijke of lichamelijke kant van het menselijke karakter. De gevoelens en behoeften van het fysieke lichaam.

En is dat niet zorgen voor jezelf: “te luisteren naar de gevoelens en behoeften van het fysieke lichaam?”

In het woord sensualiteit, zit ook senses. Je zintuigen. En dat is wat je doet je opent al je zintuigen waardoor je beter ruikt, voelt, proeft, ziet en hoort. Je haalt dus het Beste uit je Zintuigen!

Hoe voelt dat nu? Sensualiteit?
Voor mij is sensualiteit aandacht brengen in alles wat ik doe. Genieten van het kleinste hapje of slokje. Met al mijn zintuigen proeven. Vertragen en stil worden van binnen. Mezelf openstellen voor de geuren om me heen. Bewust te zijn van de kleinste sensatie in mijn lichaam. Het gras voelen en ruiken als ik erop loop of lig. Het water van de douche voelen stromen over mijn huid. Een lach van iemand die binnenkomt. Een streling van mijn vingers over mijn huid.

Alleen of met zijn tweeën?
Sensualiteit kun je eenvoudig in jezelf beleven en oproepen. Maar natuurlijk is het ook heerlijk om het met zijn tweeën te ervaren. Elkaar te laten proeven van iets lekker. Elkaar aan te raken. Of te masseren. Puur vanuit het genot om de aanraking en de nabijheid. En het zorgt ook voor een dieper gevoel van verbinding en contact.

Hoe jij hiervan zakelijk en privé groeit?
Genieten. Je rond, vol en warm voelen. Lachen en stralen. Zelfs het schrijven van deze tekst wordt tot een heerlijk, innerlijk avontuur.

Hoe zou het zijn als jij zo op je werk bent?
Valt dan de spanning van je af? En worden al die uitdagingen ineens leuk in plaats van zwaar en moeilijk? En die collega, partner, kind of zakenrelatie reageert deze ineens uit zichzelf in plaats van dat jij er achter aan loopt?

Wil jij het ook uitproberen?
Hoe zou het zijn om deze week eens 15 minuten in te ruimen om jouw sensualiteit te voelen en te voeden?

Kun je inspiratie gebruiken?
Like de Facebookpagina van Ontmoetingen en ik stuur je een lijstje met 10 tips (voor Sensualiteit op het werk & privé). Jouw ervaringen delen? Stuur ze via een email. Ik zal de tips (zonder naam) via Facebook delen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *