Hoe je met minder doen antwoord krijgt

Heb jij dat ook? Je ervaart iets als een probleem en hoe je ook denkt, je vindt maar geen oplossing. Misschien is het een situatie thuis, misschien op het werk.

En hoewel je dat niet de hele tijd merkt, drukt er toch iets op je. De cd in je hoofd blijft maar ronddraaien. Misschien word je er ’s nachts ook wakker van? Maar hoeveel je er ook mee bezig bent, er verandert niets.

Aanpassen strategie
Het is tijd om je strategie aan te passen en niet meer te doen maar juist minder.

Hieronder twee tips om hulp te vragen bij het vinden van een antwoord op jouw vraag:

1) Leid jezelf af en ga iets heel anders doen.
Als je in de pieker-modus zit en dezelfde gedachten zich telkens herhalen, is er weinig ruimte om te komen tot een ander inzicht. Het is net als dat je elke dag dezelfde weg neemt om van huis naar je werk te gaan. Hierdoor zie je ook niet welke wegen er nog meer zijn.

Wat helpt is iets heel anders te gaan doen. Bijvoorbeeld lekker te gaan wandelen, te sporten, een boek lezen, een douche nemen, enz.
Merk je dat je in de pieker-stand staat, maak dan eens een bewuste keus om iets heel anders te gaan doen.

2) Geef je onderbewuste opdracht om met een antwoord te komen.
Je kunt ook je onderbewuste vragen om je te helpen bij het vinden van een antwoord. Vertrouw erop dat het antwoord ergens in je zit.

Hoe je dit doet?
Stel jezelf de vraag. Bijvoorbeeld: “ik wil graag weten hoe ik die situatie op mijn werk het beste kan aanpakken?” Je kunt hier ook nog een datum aan koppelen. Bijvoorbeeld ik wil voor het einde van deze week antwoord hebben op.
Eventueel schrijf je dit voor jezelf op. En dan nu de volgende stap. Namelijk loslaten. Ga iets heel anders doen. Zie punt 1.

Stel jezelf open
En stel jezelf open voor het antwoord. Het kan op vele verschillende manieren komen. Bijvoorbeeld: iemand zegt iets tegen je, je leest iets in een boek of krant, ineens komt er een tekst van een liedje in je op. Laat je verrassen door hoe het antwoord tot je komt.

Extra tip
Je kunt jezelf ook voordat je gaat slapen een vraag stellen. Geef dan aan dat je de volgende dag een antwoord wilt hebben. En vergeet je natuurlijk niet open te stellen voor het antwoord.
Heb je vragen hierover of wil je iets delen? Stuur dan een berichtje zodat we een afspraak kunnen maken voor een gratis Skype gesprek.

Gun jij jouw vriendinnen ook meer rust, ruimte en een rijker leven? Deel dan dit artikel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *