Jouw lichaam als anker

Heb jij een anker

Heb jij een anker?

Heb jij als ondernemer of ondernemend mens een anker? In deze tijd waarin de veranderingen sneller gaan als ooit tevoren? Bestaat zoiets? En als het bestaat, hoe graag wil jij dat?

Het goede nieuws is, dat anker bestaat zeker! Dat anker ben jijzelf. Het is jouw lichaam.

Hoe dat voelt? Een anker?

Het is een gevoel van stevigheid van binnen, van rust in jou. Al raast er een orkaan om je heen. Het is een diep gevoel van vertrouwen, hoewel je van te voren niet kan overzien hoe jouw beslissingen uitpakken. Jij staat stevig en ontspannen, wat maakt dat je flexibel kan meebewegen waar nodig en op je plek blijft staan wanneer je voelt dat, dat wordt gevraagd. En wanneer je onrust, onmacht of niet weten voelt, dan kan je dit ontvangen in het gevoel van stevigheid dat er altijd in jou is.

Verbinding met jouw anker

Wellicht ben je geneigd om de zekerheid en veiligheid buiten jezelf te zoeken? Maar alleen in jou vind je die echt. En hoewel dat gevoel van veiligheid en zekerheid er in wezen altijd is, voel je er vast niet altijd verbinding mee?

Wanneer je geen anker voelt

Kan je dat op verschillende manieren merken. Je voelt je bijvoorbeeld vaak moe, snel geïrriteerd, je hebt problemen met slapen, er gaan veel gedachten door je heen, je zoekt naar afleiding (social media, eten, alcohol, roken, gamen, etc), je voelt je onrustig, je ziet weinig mogelijkheden of ervaart fysieke spanning op een plek in je lichaam.

Juist nu in deze tijd waarin alle zekerheden ineens wegvallen wordt extra duidelijk of jij contact hebt met jouw eigen anker. En zo niet, hoe belangrijk het is om deze verbinding weer te herstellen. Tenminste als jij voelt dat dat belangrijk voor je is.

De komende weken, vertel ik meer over hoe je de verbinding met jouw anker, jouw lichaam telkens opnieuw kan maken.

Esther

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *