Geloof jij dat jouw lichaam alles weet?

In een eerdere blog, heb ik jullie verteld over mijn longen die me nog steeds weer nieuwe dingen leren over mezelf en wat ik nodig heb.

Ik geloof in…
Ik geloof er namelijk in dat als ik mijn lichaam echt geef wat het nodig heeft. Dat ik me nog vitaler, meer ontspannen voel. En dat ik alles uit mezelf haal. Ook geloof ik dat ondanks de gevoeligheid van mijn longen. Het niet nodig is om me regelmatig benauwd te voelen.

Vertrouwen
Een tijd lang heb ik geen medicijnen gebruikt om te ervaren wanneer ik spanning in mezelf creëer en benauwd wordt. Totdat ik merkte dat het teveel werd. Ik besloot mijn longen rust te gunnen. En vertrouw erop dat mijn proces van bewustwording gewoon door gaat.

Nieuwe ontdekkingen
De afgelopen maanden heb ik daarin veel nieuws ontdekt. Vaak voel ik me blij en gelukkig. Maar mijn longen vertellen ook over pijn en verdriet dat letterlijk op mijn borst rust. Omdat ik vasthoud aan dingen in mijn leven die er in dit moment niet zijn. En over mijn moeite met het loslaten daarvan. Over eenzaamheid die ik voel. Over het gevoel “het perfect” te moeten doen. En een diepe spanning die er nog zit op helemaal mezelf zijn.

Ontspanning, ruimte en dankbaarheid
En door alles wat ik hierin zie en voel. Merk ik dat ik steeds meer ontspan. Steeds meer geniet. Steeds meer laat zien wie ik echt ben. Ik kan je niet vertellen hoeveel ruimte dat geeft en hoe dankbaar ik daarvoor ben.

Rust en moeiteloosheid
Alles wat er de afgelopen maanden is gebeurt, kan ik niet bedenken. Maar door te luisteren naar mijn lichaam. Daarbij stil te staan. Gewoon alle gevoelens helemaal toe te laten. Lost de pijn en het verdriet op. Komt er een diepe rust in mij en in mijn longen. En gaat alles in mijn leven moeitelozer.

Is dat ook wat jij verlangt in je leven? Jouw lichaam vertelt je namelijk precies wat jij graag wilt weten.

Wil jij ook ontdekken hoe Jouw Lichaam Jouw Gids wordt naar Rust | Ontspanning | Genieten? Op 10 februari gaan we weer van start met dit unieke 4 stappen programma.
Esther

P.s. Op 11 februari start nu ook het nieuwe Programma Jullie Kracht- en Ontspanningsplan
Voor stellen die van elkaar houden en momenteel in een lastige periode in hun leven zitten. En daar graag Samen Ontspannen en Krachtiger uit willen komen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *