Angst. ‘Wat ik nog het meest lastige vind van de kankercellen in mijn lijf? 'Ik kan er met weinig mensen over praten. De roze olifant.

Angst. De Roze Olifant in de Kamer

Angst ‘De Roze Olifant in de Kamer’
Let’s talk about: ‘Angst’ deel 2 uit de serie over angst

‘Weet je wat ik nog het meest lastige vind van de kankercellen die er in mijn lijf zitten? ‘Ik kan er met weinig mensen over praten. Het is de roze olifant in de kamer. Ik weet dat het er is, de ander weet het. Maar er over praten lukt niet. Veel van de mensen om mij heen, worden zo ongemakkelijk als ik het erover heb. Het gesprek valt stil of ze gaan meteen over op een ander onderwerp’. Dat is wat Lisa, mijn vriendin zegt, terwijl we op een zonnige dag ons rondje door het park lopen.

Wat voel jij?

Voel jij al ongemak in je lichaam? Je ogen draaien weg, je scrolt snel door, je houd je adem een beetje in of je trekt je een beetje terug uit je eigen lichaam. Allemaal tekenen dat je het er liever niet over hebt.
Herken jij dat? Dat je het lastig vindt om over de dood te praten of over ziekte? Of heb jij een andere ‘roze olifant’?

Vastzetten van levensenergie

Dat onze hele samenleving zo op slot zit komt mede doordat we onze angst niet durven voelen en aankijken. Angst voor dood, ziekte, verlies, eenzaamheid, verlies van werk, bedrijf, partner of huis. Liever lopen we om de hete brij heen. Met als gevolg dat we onze levensenergie letterlijk vast zetten. En de samenleving op slot.
Iets wat je namelijk bewust of onbewust wegduwt, wil gezien worden en klopt steeds harder op de deur. Net zo lang totdat je de deur opendoet.

Angst = niet Sexy

Angst is geen Sexy onderwerp. En ik weet zeker dat er mensen zijn die denken: ‘over angst of dood praten hoort hier niet via dit medium’. Maar emoties die we bewust of onbewust niet willen voelen en vastzetten, hebben een groot effect op ons dagelijks leven. Op ons werk, onze relaties, ons gevoel van vitaliteit en levenskracht. Het is als gas geven terwijl de handrem erop zit. Het kost enorm veel energie en brengt je niet ver.

Bevrijding

Het is mijn missie om mensen te laten ervaren hoe je door Radicaal te Leren Luisteren naar je Lichaam alles in jouw lichaam aanzet en zo van Stress naar Vitaliteit & Vrijheid beweegt. Daarom deel ik deze serie: ‘Let’s talk about:…’ elke keer iets over angst. Wat het met je doet, hoe het je belemmert in je werk en je dagelijks leven, welke vermijding strategieën er zijn om het niet te hoeven voelen en aan te kijken. En hoe bevrijdend het kan zijn wanneer je dat wel doet.

Slaat jouw zenuwstelsel ook regelmatig op hol?

Heb jij ook ergens een innerlijk weten dat er een onverklaarbaar gevoel van angst in jou (jouw lichaam) zit. Slaat je zenuwstelsel regelmatig op hol? Of zijn er andere fysieke sensaties en signalen die hierop wijzen? Wil je deze ook in de ogen kijken en weer ontspannen? Neem dan contact op.

Graag draag ik bij aan een wereld waarin je je veilig voelt in jezelf. Dat is het begin van een Vredige Wereld.

Met liefdevolle groet,

Esther

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *